Babysvømming

Babysvømming er en utrolig kjekk opplevelse for barn og foresatte. Vanntilvenning er en viktig del av barnas oppvekst og er med å danne et godt grunnlag for senere svømmeopplæring.
Unnamed

Babysvømming er en hyggelig familieaktivitet der barnet er sammen med en eller to foreldre i vannet. Å være i vann gir en unik bevegelsesfrihet for barnet. Det styrker barnet sosialt og motorisk. Vanntilvendte barn blir tryggere i vann, og lærer lettere å svømme senere.

Babysvømmingskursene går over 8 ganger.

Instruktøren viser, tilrettelegger og veileder foreldre og barn i ulike grep og øvelser for å fremme barnets:

 • balanse
 • styrke
 • trygghet

Dette vil føre til glede i vann og mestring av egen kropp. Vi vektlegger nærhet, god kommunikasjon og trygghet på alle kursene.

-Vi vil organisere kursene etter ulike nivåer. Noen kurs vil gå på dagtid og noen på ettermiddag.

Nivå 1 - baby 3-9 mnd

For babyer 3-9 mnd som ikke har vært på babysvømming før eller som ikke har vært mye i vann. Her legges det vekt på vanntilvenning.

Foreldre trener på: Grep, Ryggsvømming, balanseøvelser, ulike hopp og kommunikasjon. I tillegg kommer aktiviteter knyttet til flytepølser og lekeøvelser. Vi bruker matter, flytende vanndyr og flytepøler. Dykking blir også introdusert tidlig i kurset.


Nivå 2 - baby 6-15mnd

Dette nivået passer for de som har gått nivå 1, eller som er 6-15 mnd. Her bygger vi på nybegynnerkurset. Flere av øvelsene derifra brukes videre. Større babyer som har god vanntilvenning kan starte direkte på dette kurset.

Flere lekeøvelser og aktiviteter blir introdusert, samt flere utstyr blir tatt i bruk. Som;

- Flere hoppeøvelser, dykking, klatring og større sosiale aktiviteter.

- Svømming ved å ligge på rygg eller brystet til en av foreldrene

- Flere balanseøvelser, rekkeleker, øve på fall fra flåte/flytegjenstander

Kurset kan repeteres, flere av de yngste går nivå 2 opp til flere ganger før de går videre til nivå 3.

Nivå 3 - baby 10-24 mnd

For barn fra 10 til 24 måneder som har gått kurs tidligere eller som er godt vanntilvent. Her er mye av øvelsene like fra nivå 2, med noen nye øvelser. Som de andre nivåene er det videreføring av vanntilvenning.

Aktivitetene blir litt "villere", som:

- Lengere dykk, svømme til kant og klatre opp selv

- Klatring på og falle fra matter og pyramider

- Økt samspill med andre babyer og voksne

- Mer utstyr, selvberging

Babyene bestemmer selv i økende grad aktivitetene selv. Kurset kan som over her også repeteres.


Påmelding - trykk på linken for å komme til kursportalen med oversikt over kursene.
Viktig beskjed: Huk av/legg inn ditt navn som deltager. Vi ønsker kun å ha informasjon om 1 voksen som deltager (vi trenger ikke barnets navn).


Praktisk informasjon

 • Her ligger deltakerinformasjonen som dere bør lese gjennom ved påmelding/før kursstart
 • Pris kursavgift: 1000 kr per barn
  Inngang må man betale separat. Her kan man velge om man vil kjøpe klippekort (10% rabatt), månedskort eller årskort/avtalegiro. Det anbefales å kjøpe klippekortet i resepsjonen slik at man får 10% rabatt.
  Armbånd til 125kr kommer i tillegg om man ikke har det fra før. Armbåndet er til odel og eie og man kan bruke det seinere.
 • Kursene går på formiddag tirsdag og torsdag. Ett kurs med baby 3 går på ettermiddag.
 • Oppstart i 2023: uke 2, uke 11, uke 34 og uke 43
 • Antall uker: 8 uker
 • Antall plasser per kurs: 8
 • Varighet per gang: 30 min
 • 50% for barn nummer to på baby eller småbarnssvømming (f.eks. søsken eller tvilling). Rabattkode får dere ved henvendelse.
 • Påmelding er bindende og ved avbestilling mindre enn 10 dager før kursstart vil man bli belastet kr 400,- i administrasjonskostnad.
 • På lik linje som i anlegget for øvrig, foregår bading på eget ansvar og forsikring er ikke inkludert i kurset.
 • Hvis man er 2 voksne, så betaler ekstra voksen 115kr i inngang
 • Det er ikke kurs i skoleferier eller på bevegelige helligdager (for eksempel: 1. mai, 17. mai og Kr. himmelfartsdag)
 • Vi tar forbehold om at ved få deltakere på ett kurs kan enten kurset bli slått sammen med et annet kurs, tidspunkt kan bli endret eller kurset bli avlyst. I så tilfelle blir man varslet før oppstart.
 • Timene holdes i terapibadet.
 • Alle babyer må ha på seg tettsittende badetøy og badebleie (kan kjøpes i vår badebutikk)
 • MELD dere ved ankomst , slik vi får gitt informasjon om hvor dere skal og krysse av at dere har kommet.


Første gang på babysvømming:
Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil trives dårlig også i vannet. Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen inne i hallen. La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen. Vent med bassengkanten og ta kontakt med instruktøren før dere går i vannet. Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet. Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inne med litt olje til slutt eller ta et kveldsbad med f.eks olje i.

Forberedelser hjemme: Før man går på kurs er det viktig å forberede seg hjemme. Har man badekar kan man fylle det til randen og la babyen bevege seg her. Ikke bruk sete i badekaret. La babyen bevege seg fritt. Rommet bør være godt oppvarmet og minst mulig av babyens våte hud bør eksponeres i luft. Dere er også veldig velkomne på barselsvømming, slik at dere som foresatte og barnet blir tryggere på å være i vannet og bruke fasilitetene på Bybadet.

Spørsmål: send oss en e-post (post@bybadet.no) eller snakk med oss i resepsjonen.