Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Må jeg ha på badebleie?
Alle babyer som ikke selv klarer å gå på toaletten må ha badebleie. I tillegg må de ha en tettsittende badebukse. Dette for å redusere risikoen for at noe tiss og bæsj kommer i vannet.
Kan jeg ha med barnevogn inn i badet?
Nei, man kan ikke ha med barnevogn inn i badet. Vi har egen barnevognparkering utenfor garderoben. Du kan ha med bilstol inn i badet om du ønsker det.
Hvordan betaler jeg på armbåndet mitt?
Som voksen/student/honnør og ungdom har en kredit på armbåndet som du kan bruke til å handle i cafeen. Du må betale beløpet du skylder i automaten på vei ut. Hvis du skylder et beløp på armbåndet kommer du ikke ut. Barn har ikke kredit.
Kan jeg handle på armbåndet mitt?
Ja, du kan handle på adgangsbåndet ditt. Voksen, honnør, student og ungdom har kreditt inne på armbåndet. Det som handles for betales i automaten på veien ut.
Kan jeg ta svømmeknappen i Bybadet?
Ja, svømmeknappen kan tas i Bybadet. Svømmeknappen er et 200 meters merke. Foreldre sjekker selv at barnet kan svømme 200 m uten å holde i kanten eller stå i bunnen. Man trenger ingen badevert til å godkjenne dette. Når barnet har fullført 200 meter, kan selve svømmeknappen kjøpes i resepsjonen som bevis på at hun/han kan svømme 200 meter.
Når er siste innslipp?
Siste innslipp er 19.45 på ukedagene og 16.45 på lørdag og søndag.
Hvorfor er aldersgrensa mellom barn og ungdom satt til 11 år?
Grensen å bade uten å ha med seg en voksen er 11 år, dette pga. sikkerheten. Vi har et stort anlegg med utfordrende badeopplevelser som bølgebasseng, motstrømsbasseng, raske sklier og stupetårn. Vi ønsker at barna skal bli godt ivaretatt når de er hos oss. For å gjøre det lettest mulig for våre gjester er også skille på pris satt på 11 år.
Hvor ofte tester dere badevannet?
Vi har kontinuerlig dataovervåkning av vannverdiene. Ved avvik fra disse går det alarm til vaktrommet. I tillegg til dette tas det manuelle vannprøver av samtlige systemer flere ganger daglig. Regelmessig får vi badevannet analysert grundig.
Er det dyrt å bade hos dere?
Vi mener at det ikke er så dyrt å bade hos oss. Når du løser inngang her kan du bade så lenge du vil (innenfor vår åpningstid). I tillegg har vi en del rabatter som gjør det rimeligere. Vi har familierabatt ved 2 voksne og 2 barn/ungdom, rabatt for studenter og honnør. Å kjøpe seg ulike kort som årskort, klippekort osv lønner seg alltid hvis man bader ofte, da får man svært gode priser når man bader ofte.
Hvor lenge oppbevarer Bybadet glemte eiendeler?
Vi tar vare på det meste som blir funnet, og dette oppbevarer vi i 2 uker. Ting som ikke tas vare på er for eksempel shampoo, balsam, såpe. Verdisaker som klokker, smykker og lignende leveres med noen ganger til politiet. Bybadet tar ikke ansvar for glemte verdigjenstander.
Har dere hjertestarter?
Ja, vi har en hjertestarter. Den er plassert i vaktrommet vårt.

Spørsmål og svar om bad

Kan jeg bade med gips?
Det er ikke heldig å bade med vanlig gips, da gipsen vil smuldre opp og du må gipse på nytt. Du kan imidlertid dekke til det gipsede området med en tykk plastikkpose, el. l., og tape godt sånn at vannet ikke kommer til. Dersom det er såkalt «badegips» du har fått, kan du bade med den.
Hvorfor må jeg bade samme med barnet mitt – har dere ikke badevakter?
Du må bade sammen med barnet ditt frem til det har fylt 11 år og er svømmedyktig. Dette er rett og slett pga. sikkerheten til barnet. Vi har ikke badevakter, men badeverter – dvs alle bader på eget ansvar! Vi har ikke mulighet til å passe på alle hele tiden (da måtte vi hatt en badevert på jobb pr gjest), men vi har fullt fokus på sikkerhet og service, og jobber forebyggende. Det betyr at hvis vi ser barn som går alene i badet vil du som foreldre bli gjort oppmerksom på at du må følge med hele tiden. Skulle uhellet likevel være ute vil vi bistå på alle måter.
Hvorfor bruker dere klor i vannet?
Bassengvannet skal desinfiseres ved hjelp av desinfeksjonsmidler, i dette tilfelle klor som er det mest anvendte middelet i bad. Kloren skal ha en varig desinfiserende virkning, slik at vannet desinfiser både ved innløp og utløp fra bassenget. Følere ligger kontinuerlig og overvåker vannets behov for desinfeksjonsmiddel. Jo flere som dusjer/vasker seg skikkelig før de hopper i bassengene, jo mindre behov for klor.
Må jeg bruke badehette?
Nei, du må ikke bruke badehette. Men, du må vaske håret og kroppen med såpe før du kommer inn i badet.
Hva skjer hvis det er fullt?
På travle dager sørger vi for ekstra bemanning, slik at vi kan håndtere dette så smidig som mulig, og slippe inn nye gjester etter hvert som andre forlater anlegget. Det er nok av garderobeskap fordelt på herre-, dame- og flexigarderobene til alle gjester.

Spørsmål og svar om garderober

Kan noen låse garderobeskapet mitt?
Dersom to personer lukker skapene samtidig, kan to bånd «krysslåse» skapene. Derfor er det viktig at du alltid sjekker at nummeret som står i displayet stemmer overens med det skapet du bruker. Hvis du har spørsmål vedr. dette, må du bare snakke med våre badeverter eller resepsjonister, så hjelper de deg.
Hvordan låser jeg garderobeskapet
Når du lukker døren på skapet ditt vil du høre en tikking fra displayet like ved. Hold armbåndet ditt opp mot displayet. Når displayet viser nummeret ditt på skapet, er skapet ditt er låst. Vær obs på å dobbeltsjekke at displayet faktisk viser ditt skapnummer. Det har hendt at to personer har lukket skapene sine samtidig, og dermed låst hverandres skap. Hvis du er usikker, spør en badevert eller resepsjonist.
Må jeg ha egen hengelås på skapet mitt?
Nei, hos oss låses garderoben med armbåndet ditt. Armbåndet er også ditt adgangskort, og du kan bruke det som betalingsmiddel i vår servering.

Spørsmål og svar om gavekort

Har gavekort en utløpsdato?
Ja, gavekort er gyldig i ett år fra kjøpsdato. Dette står på kortet.
Hvor kan jeg kjøpe gavekort?
Det kan du kjøpe i resepsjonen på Bybadet eller på nettsiden vår under fanen gavekort.
Har jeg angrerett på gavekort?
Vi følger norsk lov om angrerett. Den gir kunden rett til å angre kjøpet innen 14 dager for de kjøp som er foretatt utenfor fast utsalgssted, for eksempel på nett. Det betyr at du har 14 dagers angrerett på gavekort kjøpt på internett, men ikke over disk.
Hva skjer hvis jeg mister gavekortet mitt?
Gavekort er som penger. Mister du det før du har tatt det i bruk, er det dessverre tapt.