Dusj naken!

At du skal dusje før du hopper i bassenget er ingen nyhet. Men du kjenner kanskje ikke til årsaken for hvorfor dette er viktig for både deg og andre badegjester?
Reinert fb cover

Klorlukten avslører deg!
Klor i bassengvannet sørger for god vannkvalitet. Når det er mange bakterier eller mye såperester/hårprodukter i basseng vannet må det brukes mer klor til rensing – og klorlukten blir sterkere i badet! Det vil si at hvis du eller andre ikke dusjer og vasker seg godt eller skyller av såpen og hårprodukter før badet, så «avslører» klorlukten dette – og bassengvannet blir mer forurenset og uhygienisk for alle. Derfor er det veldig viktig at alle dusjer nakne og bruker såpe på hele kroppen og i håret, samt skyller av all såpen før de bader! Og badetøyet må selvsagt også være rent og såpefritt!


Hvordan unngå klorlukt fra hud og hår etter badet?
Skyll deg godt i dusjen! Såpe er ikke nødvendig, men hvis du vil bruke såpe, vær klar over at gjenværende klor på huden vil reagere med såpen og gi klorlukt – altså skyll godt med rent vann før evt. innsåping!


Oppsummering
1. Vask kroppen og håret godt med såpe. Uten badetøy - slik at såperester ikke blir igjen.
2. Skyll ut all såpen.
3. Ta på deg badetøy - og du er klar for å bade!
4. Skyll godt før du bruker såpe igjen etter bassengbesøket. Såpe på klorvann vil skape klorlukt. Du kan gjerne sløyfe såpen etter badet.

Kort fortalt: vask - skyll - bad - skyll. Velkommen til en luktfri badeopplevelse!