Takk for 2021

Bybadet ble åpnet 19.januar 2021, midt i korona. Det har vært et veldig spennende og lærerikt år, men også et krevende og utfordrende år. Nå ser vi fram til bade- og svømmegleder i 2022!
A2 E5 B50 F A671 471 C 8963 A037 CD4 D6229

Vi har gjort et intervju med daglig leder Lasse Hoel for å gi han muligheten til å oppsummere Bybadets første år i drift:

Hvordan har det vært å åpne Bybadet?
- Det har vært et utrolig spennende og lærerikt år for alle oss på Bybadet. Det har vært gøy, og vi synes veldig mye har gått bra. Vi kan med hånda på hjerte si at vi er stolte av det Bybadet har utretta i 2021 og formen det har tatt. Før vi åpna var det litt vanskelig å vite hvordan Bybadet ville slå an, men vi må si at vi har fått fantastisk mye gode tilbakemeldinger i løpet av året. Jeg tenker enda mer enn før at Bybadet er flott bad, men også at det er utrolig viktig for byen. Samtidig har det vært et tøft år med mye jobb. Det har vært krevende å starte opp fordi det er så mange brikker som skal på plass for å skape et velfungerende, men jeg synes vi har klart det bra.

Tallene for 2022
- Det har vært ca 110 000 badegjester totalt i år. Dette må sies å være et bra antall badegjester i et krevende år hvor vi har hatt flere nedstengninger.
- 1 235 barnehagebarn som har vært på kurs.
- ca 200 babyer på babysvømming (kurs)
- ca 300 skoleelever på skolesvømming
- ca 60 barnebursdager

Dere har en del arrangementer og kurs. Si litt om det.
- Vi ønsker å være et sted for mestring og kjekke opplevelser sammen med andre, derfor satser vi ganske mye på kurs og arrangementer. Fadderuka, damenes aften og halloween stikker seg ut som skikkelig vellykka arrangementer. Vi håper på enda flere arrangementer neste år. På kurssida har det vært utrolig gøy å se så mange på babysvømming. Vi håper vi får med enda flere voksne på kurs og trening i 2022. Det er utrolig givende å bli tryggere i vann, bedre til å svømme eller stupe. Det å mestre vannet er noe eget. Vi håper å se enda flere i årene som kommer.


Største opptur:
- Sommerskolen må være høydepunktet i år. Vi hadde 400 barn gjennom ei fantastisk mestringsuke. Det var utrolig moro å lage konseptet og se hvor bra det fungerte, og så var det helt fantastisk å se alle ungdommene som prøvde nye øvelser, lekte, ble tryggere i vann og ble kjent med nye venner. Det var også utrolig gøy å se aktivitetslederne og ungdomslederne utfolde seg og bli tryggere i rollen. Sommerskolen vil være nyttig læring for så mange, og er noe vi er skikkelig stolte av.

Største utfordring:
- Det har vært mange spennende utfordringer gjennom året. Det har tatt tid og energi og bli kjent med badet og finne måter å ivareta det best mulig, ivareta alle våre ansatte og finne modeller for hvordan drifte badet best. Vi synes det har vært urettferdig at vi har måtte være stengt så lenge på grunn av restriksjoner, men vi har stått så bra i det som vi kan. Noe av det mest krevende med restriksjonene har vært å måtte permittere ansatte.


Hvem ønsker du å trekke fram som bidragsytere på Bybadet
- Jeg er utrolig stolt av hele gjengen som jobber på Bybadet. Vi har et kjekt arbeidsmiljø hvor vi prøver å hjelpe hverandre og som bryr seg. Jeg må trekke fram Mary-Lou i resepsjonen. Hun har kontroll på det aller meste og er uvurderlig. Jan Robin og Marthe er teamledere og har virkelig stått på i hele år for at badegjestene skal komme til et rent og fint bad hver morgen. Eline, som er instruktør på mange kurs og var primus motor i sommerskole, har også vært helt rå! Jeg må også nevne Gunnar (eier). Gunnar følger oss opp tett, er engasjert i jobben vi gjør og kommer stadig med gode innspill på hvordan vi kan utvikle Bybadet videre. Jeg er glad vi har mange som brenner for at Bybadet skal bli et flott og aktivt badeland hvor det er mye som skjer.

Hvordan er det å være daglig leder av Bybadet?
- Jeg er privilegert over å ha en jobb jeg finner givende. Jeg brenner oppriktig for at folk skal bade ofte, og bli tryggere i vann. Det gleder meg når folk finner svømmeglede, eller finner ut at det å bade med barna er den beste kvalitetstida man kan ha sammen. Samtidig må jeg innrømme at det er en tøff jobb som har krevd mye og tatt mye tid. Jeg håper jeg i 2022 klarer å kombinere den enda mer med familielivet og de hjemme. Ingvild (samboer) har virkelig støttet meg i å takle denne jobben, så jeg må rette en stor takk til henne.


Dere har etterhvert fått mange samarbeidspartnere?
- Ja, flere og flere blir involvert i Bybadet. Vi har et utrolig godt samarbeid med Aalesunds SLK. Svømmeklubben har barnehagesvømming, eldresvømming og svømmeopplæring for innvandrere på Bybadet, i tillegg til trening for konkurranseutøverne. Vi har skikkelig vinn-vinn samarbeid hvor vi hjelper hverandre. Uteguiden var utrolig bra å jobbe med på Sommerskolen. Det er utrolig gøy å se deltakere fra Ankerhuset og Skansen her ukentlig. Flere og flere bedrifter tilbyr nå svømming/bading til sine ansatte.


Gleder oss til i 2022
- Først og fremst gleder vi oss til å åpne igjen. Vi synes det er veldig kjipt med restriksjoner, spesielt med tanke på alle barn og unge som har lyst til å komme hit. Dernest gleder vi oss til å skape flere arrangementer og kurs utover 2022. Når det er mye folk er det gøyere å jobbe, så vi håper vi får ta imot mange badegjester i vinterferie, påskeferie og sommerferie.

Tusen takk til alle badegjester som har besøkt oss, og som kommer igjen. Tusen takk for støtten alle dere som heier på Bybadet! Tusen takk til alle dere som jobber på Bybadet!

Til slutt: Godt nyttår! Og en skikkelig stor badehilsen fra oss på Bybadet!